AKTUELNO

Prijava za penzionerske kartice počinje danas, a svi koji su ostvarili pravo na penziju moći će da se prijave za kartice na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Penzioneri će za njih moći će da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Ove kartice imaju za cilj da penzionerima omoguće popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počinje od oktobra.

Osim što je link za prijavu od danas, tačnije od ponoći aktivan na sajtu, Fond PIO će, takođe, danas u podne na Trgu Republike promovisati prijavu za penzionersku karticu.

Zainteresovani penzioneri će i na samoj promociji moći da se prijave za izdavanje kartice. Dovoljno je da kod sebe imaju ličnu kartu, a prijava će se raditi elektronski.

Samo prijavljivanje, kako navode u Fondu PIO, traje do dva minuta.

Penzionerima će na raspolaganju biti i brošure sa osnovnim informacijama o novim penzionerskim karticama, a predstavnici Fonda će im dati sve dodatne informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će moći da ostvare. Promociji će danas prisustvovati i direktor Fonda PIO, Relja Ognjenović.

Inače, pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada, kao što su one za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koje nije prevedeno u invalidsku penziju.

Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika i koristiće se uz važeći lični identifikacioni dokument.

Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će vlasnicima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.

Za utrošenih 500 dinara na ovaj način, dobija se jedan bod, a bodovi se kasnije mogu iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, pri čemu se mesečno po kartici može dobiti najviše onoliko bodova koliko iznosi prosečna penzija u Srbiji.

#penzionerske kartice

#prijava