AKTUELNO

Prijava za penzionerske kartice počela je danas, a najstariji mogu da se prijave putem linka na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Relja Ognjenović direktor PIO fonda istakao je za TV Pink da milion i sedamsto hiljada penzionera može da se prihjavi za ovu karticu.

Foto: TV Pink Printscreen

Prijave smo sveli na jednostavan nivo, trebaju samo dva podatka, adresa i marični broj. Omogućili smo i ljudima koji se tehnološki ne snalaze da dođu do neke naše filijale. Takođe, ljudi koji nisu u mogućnosti da dođu, to mogu da urade putem posrednika, startelja, ovlašćenog lica - rekao je on.

Otvoren je veliki broj šaltera, a na penzionerima je samo da dođu do šaltera sa ličnom kartom, rekao je Ognjenović.

Foto: TV Pink Printscreen

Benefita je više, prvi je linerani popust, a drugi je prikupljanje bodova, dodao je.

- Linearni popust je namenjen za trgovinske lance, kafiće, restorane, salone... Drugi su bodovi, i jedan bod vredi 500 dinara. Oni se ostvaruju na osnovu potrošnje. Bod se ne može unovčiti, ili preneti na drugo lice. Danas je potpisivanje ugovora sa bazenima, i oni danas dolaze u fons. Na osnovu ostvarenih deset bodova, imaće dve karte. Penzioneri će moći da prikupe do prosečne penzije - objasnio je Ognjenović.

Autor: