AKTUELNO

U subotu će oslabljeni hladni front doneti prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Narednih dana očekuje nas pravo prolećno vreme, a maksimalna temperatura u petak biće i do 25 stepeni.

U sredu će na severu Srbije biti suvo sa sunčanim intervalima, a južnije od Save i Dunava očekuje se promenljivi oblačno. Kiša i pljuskovi očekuju se samo na jugoistoku i istoku Srbije.

Duvaće pojačan severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 15 do 20 stepeni, u Beogradu do 18.

Srbija će u četvrtak i petak biti pod uticajem termičkog grebena sa jugozapada, pa se sa Mediterana očekuje priliv vrlo tople vazdušne mase, a zbog povišenog vazdušnog pritiska u prizemlju, očekuje se stabilno.

Foto: J.Nerić

Dakle, u četvrtak i petak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine, naročito u petak, koji će ujedno biti i najtopliji dan ovog marta.

Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura u četvrtak biće od 18 do 24°C, a u petak od 20 do 25°C, a do 25 stepeni očekuje se i u Beogradu. S obzirom na to da je prosečna maksimalna temperatura za kraj marta od 12 do 16 stepeni, vidimo da će narednih dana biti toplije u pojedinim predelima i za 10 stepeni.

U subotu će oslabljeni hladni front doneti prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar, ali će već do večeri doći do razvedravanja. Temperatura će biti u padu za pet do sedam stepeni.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U nedelju suvo sa sunčanim intervalima, vetar u skretanju na južni. Maksimalna temperatura do 20 stepeni.

U ponedeljak se preko severne Evrope očekuje premeštanje ciklona. U sklopu njega do Srbije se očekuje prodor hladnog fronta, koji će do kraja dana doneti kišu, pljuskove i grmljavinu, ali i osetniji pad temperature vazduha, uz veoma jak severozapadni vetar.

U utorak se očekuje razvedravanje, ali će biti vrlo hladno za kraj marta, uz maksimalne temperature oko 10 stepeni.

Od sredine sledeće sedmice sledi postepeno otopljenje.

Autor: