AKTUELNO

U Srbiji u ponedeljak oblačno i hladnije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će na jugu i istoku pre podne biti suvo. Ponegde se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom, pri čemu bi palo i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 16°C, ali će jutro i pre podne u većini predela biti najtopliji deo dana. Tokom dana pojačan jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni i to već tokom prepodneva u Vojvodini, uz osetniji pad temperature u svim predelima Srbije, a kiša će na planinama preći u sneg, kaže za Telegraf.rs u svojoj prognozi meteorolog Đorđe Đurić.

Najjači udari vetra očekuju se posle podne i uveče i to u Vojvodini i na istoku Srbije, a udari bi bili i preko 75 kilometara na čas. U toku večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, a istovremeno će na severu Srbije doći do prestanka padavina.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za jače pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće do 12°C. Tokom dana jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, uz osetniji pad temperature. Tokom večeri i noći doći će do prestanka padavina.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Beogradu vetrovito

U Beogradu danas oblačno, vetrovito i hladnije vreme, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će dostizati i udare olujne jačine. Dnevna temperatura između 10 i 12, uveče sedam.

RHMZ najavio jutarnji mraz

"U prvoj polovini sedmice osetno hladnije. Do četvrtka se u jutarnjim satima očekuje slab i umeren prizemni mraz, dok se slab mraz na 2 m visine očekuje u utorak u severnim, u sredu u svim, a u četvrtak samo u južnim predelima Srbije. Od četvrtka dnevna temperatura u osetnijem porastu.

Danas vetrovito i osetno hladnije sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlјe, kao i na planinama dostizati i udare olujne jačine. U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada. Sutra promenlјivo oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponovo dostizati olujne udare. Kratkotrajno se očekuje i lokalna pojava plјuskova kiše, krupe i snega. Vetar će biti u slablјenju krajem dana i tokom noći", najavio je RHMZ.