AKTUELNO

Sud pokušava da natera holandskog muzičara da zaustavi svoje "opsesivno" doniranje sperme, zbog sumnje da je otac stotine dece širom sveta.

Prema fondaciji Donorkind, koja ga tuži, Džonatan Džejkob Mejer (41) je prevario stotine žena širom sveta i možda je otac skoro 550 dece,

Meijer, iz Haga u Holandiji, stavljen je na crnu listu 2017. nakon što je Holandsko udruženje za akušerstvo i ginekologiju upozorilo da je otac 102 dece preko deset različitih klinika u Holandiji.

Međutim, nastavio je da donira u inostranstvu u Danskoj i Ukrajini i nudio je svoje usluge putem veb stranica i društvenih medija, prema holandskom novinskom sajtu AD.

Eva, Holanđanka koja se nalazi u središtu sudskog spora, dobila je dete od gospodina Meijera 2018. godine i rekla je da joj je muka što je on otac toliko dece.

Rekla je: „Da sam znala da je već imao više od 100 dece, nikada ne bih izabrala njega. Ako razmišljam o posledicama koje bi ovo moglo da ima za moje dete, muka mi je. Mnoge majke su mu govorile da mora da prestane, ali ništa ne pomaže. Dakle, odlazak na sud je jedina opcija koju imam da zaštitim svoje dete.'

Eva i fondacija Donorkind žele da zaustave gospodina Meijera da donira i da saznaju kojim tačno klinikama je donirao spermu.

Optužili su Meijera da je "lagao" stotine žena o broju dece koju je imao.

Eva takođe želi da se uništi sva njegova sperma koja je još uvek u skladištu, osim ako nije rezervisana za ženu koja već ima jedno od njegove dece.

„On ima globalni domet preko interneta i posluje sa velikim međunarodnim bankama sperme.“

Donorkindov advokat Mark de Hek rekao je: „Ovo ponašanje je opasno za mentalno blagostanje i zdravlje dece donatora. Preferirajući svoj reproduktivni nagon, davalac postupa protivpravno. Osim toga, on krši ugovore sa klinikama i sa budućim roditeljima, jer su verovali njegovom obećanju da će biti otac najviše 25 dece.“

Autor: