AKTUELNO

U Beogradu je počelo da grmi, očekuju se pljuskovi u narednim satima.

Republički hidrometeorološki zavod javlja da su u delovima zapadne, centralne, istočne, jugoistočne i južne Srbije kiša ili lokalni pljuskovi, koji su ponegde praćeni i grmljavinom, a da će na planinama padati sneg.

- U Beogradu sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde praćeni sugradicom i gradom - navodi RHMZ.

Dodaje se da će u prvoj polovini sedmice biti osetno hladnije a od utorka će biti i jutarnjeg mraza.

- U prvoj polovini sedmice osetno hladnije. Do četvrtka se u jutarnjim satima očekuje slab i umeren prizemni mraz, dok se slab mraz na 2 m visine očekuje u utorak u severnim, u sredu u svim, a u četvrtak samo u južnim predelima Srbije. Od četvrtka dnevna temperatura u osetnijem porastu - navodi RHMZ.

Danas vetrovito i osetno hladnije sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

- Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlje, kao i na planinama dostizati i udare olujne jačine. U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije. Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada.

Sutra promenljivo oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponovo dostizati olujne udare. Кratkotrajno se očekuje i lokalna pojava pljuskova kiše, krupe i snega. Vetar će biti u slabljenju krajem dana i tokom noći.

Najavlјeni jutarnji mrazevi mogu dovesti do oštećenja na procvetalim vrstama i sortama voća.