AKTUELNO

Jelena Čeza već dve godine bezuspešno pokušava da iseli podstanare kojima je izdala kuću u Zemunu. Obraćala se policiji, slučaj je pred sudom, ali, kako kaže, vreme prolazi, računi se gomilaju, a ništa se ne rešava. Zbog toga već nekoliko dana štrajkuje ispred svoje kuće.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Jelena i njen suprug Nenad ne mogu da uđu u kuću koju su izdali pre nekoliko godina. Ona je nakon smrti oca nasledila kuću, a pošto živi van Beograda sa suprugom, rešila je da kuću koju je nasledila od oca izda, kako ne bi bila zapuštena, i da bi neko plaćao račune i održavao imanje.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Čeza i njen suprug Nenad Josipović kažu da su još 2020. potpisali ugovor o zakupu sa podstanarima, i prema jednoj tački u ugovoru, u koju je uvid imao reporter Pinka, zakup može da se raskine bilo kad, iako je na neodređeno vreme.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Sa osobom koja živi u kući sklopili smo ugovor u avgustu 2020. godine, prijavila sam ih u policiji da žive na mojoj adresi, a prvi problemi počeli su nakon nekih dva meseca kada sam shvatila da su nestale moje lične stvari i da su u kući vršene prepravke bez moje saglasnosti i dozvole. Srušen je jedan zid, menjani su štekeri i raznorazne druge stvari. Nakon toga dobijam opomenu pred utuženje od infostana da nijedan infostan od kada su se uselili nije plaćen. U decembru mesecu dug je bio oko 12.000 dinara i ja sam ga platila u celosti. Tada shvatam da ni struja nije plaćana redovno već se taj dug svakog meseca uvećavao da bi u januaru mesecu dostigao iznas od 16.000 dinara. I to sam izmirila - kaže Jelena.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Kako kaže nakon toga ona nije mogla da na fin način izađe na kraj sa stanarima, koji su platili samo dve kirije.

Stanodavci su u januaru 2021. odlučili da daju otkaz podstanaru, koji kaže da ga nisu obavestili, da mu je samo stigla tužba, i da se neće iseliti sve dok sud ne donese odluku.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelenin suprug Nenad kaže da ovaj problem ne mogu da reše više od dve godine.

- Mi ne možemo da odjavimo infostan, znači mi mu plaćamo račune za infostan, čovek je stavio bazen u dvorište, mi mu plaćamo račune za vodu, i to tako iz meseca u mesec - navodi Nenad i dodaje da se njihov stanar nalazi na listi najvećih dužnika ove države na ime poreza jer je imao neku firmu i gde se navodi da duguje oko 6 miliona dinara.

On navodi da od njega ne može ništa da se naplati jer on nema nikakvu imovinu bar na njegovo ime jer kako kaže ovo je njegov automobil, dva motora ima u garaži.

Foto: TV Pink Printscreen

- Privatna imovina je svuda neprikosnovena… Rekli smo mu ‘izađi, povući ćemo sve tužbe’, čovek kaže ‘neću'“ - kaže Jelena, a njen muž je dodao da samo traže da se ispoštuje zakon i ništa više od toga.

#Zemun

#računi

#stanari