AKTUELNO

Majka devojčice (13) koja tvrdi da je njena ćerka maltretirana i silovana od strane svojih vršnjaka u okolini osnovne škole u Surčinu, najavila je protest pod nazivom "Stop vršnjačkom nasilju", kako bi ukazala na problem koji je zadesio njenu porodicu, ali i kako bi ohrabrila ostale roditelje žrtava da ne ćute!

Podsetimo, ova majka je pre nekoliko dana ispričala za Kurir da je njena ćerka pretrpela jezivo seksualno nasilje od strane svog školskog druga i njegova dva prijatelja, a o svemu je obavestila školu, policiju tužilaštvo, Centar za socijalni rad.

Dok nadležne institucije ispituju slučaj, kako tvrdi ova majka, njena ćerka ima stravične psihičke posledice i trenutno ne ide u školu.

Kako kaže naša sagovornica, nakon što je ona otkrila i obelodanila slučaj koji se dogodio njenom detetu, saznala je da u istoj školi ima još dece, koja su pretrpele nasilje.

- Zbog toga ćemo organizovati protest, u ponedeljak u 17 časova u parku u centru Surčina, kako bi se i ostala deca i roditelji ohrabrili i otvoreno razgovarali o problemu koji kruži školom - kaže nam majka.

Naime, u ponedeljak u 17 časova okupiće se porodice i prijatelji devojčice kao i ostali sugrađani koji žele da učestvuju i da podrže stajanje na put nasilju nad školarcima.


- Ovaj protest organizujemo u skladu sa svim propisima. Ja sam se obratila policiji i oni su mi dozvolili skup - kaže majka devojčice i dodaje:

- Nama je u cilju da se konačno dogodi neki pomak, da se reaguje, nisam ja jedina koja ovo prolazi sa svojim detetom, ima još mnogo više ovakvih situacija, ali je ljude strah da o tome da pričaju. Želim ovim putem da se svi ohrabrimo i konačno uradimo nešto kako bi se to sprečilo.

Na ovom protestu oglasiće se majka devojčice koja je pretrpela nasilje, kao i ostali članovi porodice.

Kako majka kaže za Kurir, poziva sve ljude da mirnim protestom podrže skup protiv vršnjačkog nasilja.

Autor: