AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić novim videom na svom Instagram profilu istakao je sugrađane da je zdravstvo jedan od prioriteta Grada i podsetio koji su projekti urađeni u proteklih 11 godina.

Tako je za kovid bolnicu na Mišeluku, i njeno opremanje, izgrađenu u rekordnom roku 2021. godine, uloženo četiri milijarde i 200 miliona dinara. Na drugom kraju grada, na Adicama, izgrađen je i opremljen dom zdravlja u vrednosti od 295 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Rekontrukcija i opremanje DZ “Novi Sad” na Limanu, nakon 44 godine, a u najveći objekat primarne zaštite u Srbiji uloženo je milijardu i 200 miliona dinara. Nakon rekonstrukcije 10.000 kvadrata, ovaj dom zdravlja dobio je prestižnu nagradu za objekat najveće energetske efikasnosti u ovom delu Evrope.

Za izgradnju i opremanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izdvojeno je 487 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Zdravstvo je temelj snažne i prosperitetne zajednice. Naš je prioritet unapređenje zdravstvenog sistema u našem Novom Sadu, a svi napori usmereni su ka stvaranju održivog zdravstvenog sistema koji je u stanju da odgovori na sve potrebe građana. Ulaganjima u najnoviju tehnologiju, stručno osposobljavanje zdravstvenih radnika i stvaranje adekvatne infrastrukture, Grad Novi Sad je proteklih godina obezbedio kvalitetne i pristupačne uslove dostupne svim građanima. Na ovoj mapi je samo deo investicija i projekata.. a ovo je tek početak- stoji na zvaničnom Instagram profilu gradonačelnika.