AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 210 učenika mlađih od 17 godina u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“, Sremska Kamenica za školsku 2023/2024. godinu.

Željko Brkić, državni sekretar MUP-a, rekao je da će konkurs trajati od 03. do 18. aprila 2023. godine.

- 14 godina Srednja škola MUP-a nije radila. Zahvaljujući ministru unutrašnjih poslova i prepoznatoj potrebi Ministarstva da se ponovo osnuje Srednja škola unutrašnjih poslova, Vlada Republike Srbije donela je odluku o osnivanju - rekao je Brkić za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je pojasnio, važno je da učenici imaju do 17 godina i jedan od uslova je da prođu bezbednosnu proveru za šta roditelji daju saglasnost i izjavu.

- Ono što je jako važno je da naši kandidati moraju da ispune formalne i opšte uslove. Na prvom mestu je da su državljani Republike Srbije, zatim da imaju prijavljeno mesto prebivališta neprekidno najmanje godinu dana od podnošenja prijave, da nemaju više od 17. godina počev od 1. septembra 2023. godine, da se protiv njih ne vodi krivični postupak, da im nije izrečena vaspitna mera, a osim toga treba da ispune određene zdravstvene, fizičke, psihološke i bezbednosne uslove da bi bili primljeni - pojasnio je Brkić.