AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predstavio je novi sistem funkcionisanja gradskog prevoza, a predviđene su brojne izmene.

Cena karta koja je trajala 90 minuta i iznosila 90 dinara, prema najnovijim najavama, biće 50 dinara, a mesečna će iznositi 2.500 dinara.

To je jutros potvrdio Aleksandar Šapić gostujući na Happy TV.

- Kvalitet javnog prevoza, ulaskom "Busplusa" u čitav sistem, godinama je opadao jednako kao i naplata, te je nezadovoljstvo i korisnika i Grada raslo, zbog čega je predložena promena sistema i drastično pojeftinjenje javnog prevoza u Beogradu - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Foto: Univerzum HD Media

On je za TV Hepi pojasnio i da se čitav sistem na ovaj način pojednostavljuje, a novina u odnosu na jučerašnju najavu jeste pomenuto smanjenje cene mesečne karte za jednu zonu i niža cena vremenske karte od 90 minuta.

- Grad će ubuduće biti podeljen na dve zone i postojaće dve tarife. Vremenska karta za 90 minuta koštala je 90 dinara, a sada će biti 50, dok će dnevna karta za obe zone iznositi 200 dinara. Sedmodnevna karta, takođe za obe zone, koštaće hiljadu dinara koliko je ranije koštala trodnevna. Sledeća velika stvar jeste cena mesečnih karata, koje su se kretale u zavisnosti od zone od 2.990 do 4.990 dinara.

Sada će zona A ili zona B biti 2.500 dinara, a obe zone 3.500 dinara. Pojefetinjenja, dakle, idu skoro i do pedeset procenata, što mislim da će ljude opredeliti da plaćaju prevoz – istakao je Šapić.

Autor: