AKTUELNO

Da ništa nije gotovo i da je zima ponovo stisla svoje zube na zapadu Srbije, najbolje pokazuju i poslednje vremenske prilike zabeležene na Goliji.

Tokom večernjih sati kiša je prešla u jaku snežnu mećavu, koja traje već duže vreme. Imajući u vidu da se nije otopio sneg koji je pao pre nekoliko dana, visina novog belog pokrivača dostići će visinu na pojedinim mestima i preko pola metra.

- Sipa kao iz rukava duže od šest sati, kao da je januar. Sve je ponovo potpuno obelelo, pa ujutru opet moramo lopatu u ruke i krenuti u čišćenje snega. Kad zime nije bilo kad joj je vreme, evo šta nas stiže usred proleća. Nije ovo za nas nikakav veliki šok, navikli smo na surove planinske uslove - kaže za RINU Milun Borović iz sela Dajići.

Foto: Foto/RINA

Usled ponovnih jakih snežnih padavina put preko Golije ka Novom Pazaru ne preporučuje se vozačima za saobraćaj. Visoki nameti za samo par trenutaka mogu u potpunosti da zaveju tu deonicu.

- Sezona čišćenja snega definitivno još nije gotova. Imajući u vidu nove padavine, već u ranim jutarnjim časovima na Goliju će biti poslata teška mehanizacija za održavanje i čišćenje puteva - kaže Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.