AKTUELNO

Od 5. jula, kada stupa na snagu novi propis, mnogi vozači naći će se u problemu, jer njihova vozila neće proći tehnički pregled.

Šta donose nova, stroža pravila?

- Ne treba toliko da se plaše vaši gledaoci, korisnici motornih vozila. Biće situacija s rigoroznijim merama i da će biti insistirano na uverenju o ispitivanju, ali ne treba da strahuje veliki procenat vozača. Smatramo da će tehnički biti liberalniji - kaže Darko Nikolić iz Udruženja tehničkih pregleda.

- Bilo je ranije dosta problema, ali i za ta vozila će biti nešto jednostavnija praksa prilikom tehničkih pregleda, kao i za vlasnike oldtajmera. Mislim da je reč o preteranom strahu, ali u pitanju je samo dodatna dokumentacija, a neki troškovi će biti smanjeni. Ako stavljate filter s većim protokom, sve što nije fabrički predviđeno, da, biće skuplje - dodao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna od novina je obavezno prisustvo sertifikovanih kontrolora prilikom tehničkog pregleda.

- To je problem koji nas očekuje, jer osim što treba da ispoštujemo sve standarde tehničkog pregleda, nameće nam se da moramo da imamo sertifikovanog kotrolora u vreme kad je problem s takvom radnom snagom, a nas će možda neko moći i da ucenjuje - ističe Nikolić.

Autor: