AKTUELNO

Najsrećniji momenat u životu porodice Vučenov iz Sremskih Karlovaca pretvorio se u najtužniji.

Milica Vučenov (25) na svet je donela zdravog dečaka, ali usled velike borbe stalo joj je srce i umesto da sa sinom iz bolnice ode kući, ispraćaju je na večni počinak. Iza sebe je ostavila muža, dva dečaka, devojčicu i novorođenče.

Foto: Printscreen

U porodilištu joj je naglo pozlilo, iako su se lekari borili za njen život ništa nisu mogli da urade. Njen suprug Igor još uvek ne može da dođe sebi.

Foto: Printscreen

- Lekari kažu da je imala zadebljane srčane zaliske, da nisu dobro funkcionisali i da je to bio uzrok. Porođaj je bio dodatno opterećenje. Trajao je ukupno 14 sati. Kažu da je to puno uticalo na zamor srca. Išla je na sve analize. Kada je ostala trudna nisu rekli da ne sme, nisu zabranili. Sve je normalno teklo. Imala je trudnički šećer, koji je nestao odmah posle porođaja. Nije se žalila na bolove, da joj je muka. Preminula je 20. novembra uveče sat vremena nakon što smo se čula - priseća Igor.

Igor je preuzeo brigu od deci. Iako još nije svestan šta je zadesilo njegovu porodicu kaže da mora da bude jak.

- Držim se koliko mogu. Još sam pod lekovima. Moram zbog dece. Ćerka još ne zna da joj je majka umrla – govori Igor kroz suze i dodaje da je Milica bila jako vedra žena, dobre duše i pomagala je svima.

Foto: Printscreen

Hrabrost ove majke da iako bolesna izdrži trudnoću i rodi dete pogodila je veliki broj građana koji putem društvenih mreža prikupljaju pomoć za Igora i decu. Poruke podrške, divljenja i tuge je na stotine, upućuju ih i oni koji je znali i koji nisu.

Nedelju dana pre Miličine smrti Igor je počeo da radi kao varioc. Taman su se ponadali da će sa platom moći da kupe deci šta im je potrebno i da renoviraju stan, ali je sudbina imala druge planove. Porodici su sada najpotrebnije stvari za dete.

S. M.

#Ispovest

#Majka

#Sremski Karlovci

#deca

'