AKTUELNO

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a najmanja verovatnoća te pojave očekuje se na jugu Banata i u donjem Podunavlju.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni, na planinama povremeno i jak. Najniža temperatura od 5 do 10 °C, a najviša dnevna od 19 do 23 °C.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno, tokom dana u pojedinim delovima grada uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 10 °C, a najviša dnevna oko 20 °C.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo, u košavskom području u drugom delu dana uz umeren, a tokom noći i jak, jugoistočni i istočni vetar.

Krajem dana i tokom noći na jugozapadu zemlje postepeno naoblačenje sa kišom.

Do kraja tog perioda očekuje se promenljivo i nestabilno vreme, u utorak sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u zapadnoj polovini zemlje, dok se od srede padavine očekuje i u ostalim predelima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U košavskom području u utorak i sredu duvaće umeren i jak jugoistočni i istočni vetar, koji će na jugu Banata, i to posebno u utorak, imati i udare olujne jačine.

Autor: