Prim. dr Petar Borović, otkrio je za TV PINK kako da spremite najzdraviji roštilj i pomognete svom stomaku.
Dr Borović je rekao da, kada je u pitanju spremanje mesa na roštilju, kako bi se smanjila šteta, najpre treba rešetke dobro očistiti i to aluminijumskom folijom.
Osim čišćenja rešetki, on je istakao da treba sa mesa tupim nožem očistiti ono što je iskapalo.
- Takođe, kako bi smanjili negativne posledice ove vrste hrane, treba da unosimo i dosta vode. Jako je bitno da unosimo dovoljno tečnosti. Ako bi danas popili 5, 6, čaša vode, dodatno bi sagoreli 350 kalorija - rekao je dr Borović.
Kako kaže, dalje treba uzimati c vitamin, sok od paradajiza, on je antioksidans. Dodaje da je limunada takođe dobra, i da treba jesti polako.
Foto: TV Pink Printscreen
- U toku pečenja stavi se mala pločica putera ili kocka leda. Onda meso bude sočno i ukusno, smanjili smo štetu, i na kraju ne jedemo svaki dan te stvari - rekao je dr Borović.
On je rekao da je rendana šargarepa takođe dobar začin koji može da se stavi u meso.
Foto: TV Pink Printscreen
- Prvo treba jesti polako i to salate, sa zadovoljstvom, praviti pauze. Prvi sat nakon obroka treba imati laganu šetnju, možda i malo sporta kasnije, tako bi sagoreli višak kalorija - rekao je dr Borović.
Kako kaže, 80 odsto ljudi u Srbiji ne pije dovoljno vode. Idealno je po 2 čaše pre doručka, pre ručka i pre večere.
Autor: