AKTUELNO

Neka pravila ne bi trebalo da kršite iako sada živimo potpuno drugačijim, i možda "opuštenijim" životom nego ranije.


Burma je simbol doživotne ljubavi, to važi i danas. Ipak, nešto se mora ispoštovati kako prilikom odabira iste, tako i dalje tokom života.

Prema nekom starom pravilu burme kupuju kumovi. Danas, to je malo drugačije jer mnogi kumstvo doživljavaju kao veliki trošak, što donekle jeste, te ne mogu svaki običaj ispoštovati do kraja. Nekada mladenci ne žele da im kumovi kupuju burme da se troše, pa oni sami daju nešto novca kako bi učestvovali u kupovini.

Pravila

Nikada burmu nakon venčanja ne dajte drugima da probaju, jer se veruje da im tako poklanjate bračnu sreću. Isto, prsten ne treba skidati, ali znamo da mnogi ne poštuju ovo već ga kupe samo “radi reda”, a onda ni ne nose jer ne vole nakit. To obično važi za muškarce.

Neka se ne razlikuju

Bitno pravilo kaže da se prsten ne sme razlikovati, odnosno da mlada i mladoženja moraju imati isti venčani prsten. Ako je mladina burma drugačija smatra se da će to negativno uticati na bračnu sreću i harmoniju u porodici. Takođe, burma bi trebalo da bude jednostavna i glatka bez nekih posebnih radova. Mnogi veruju da je loš znak ako je napravljena od dve vrsta zlata ili nekog drugog materijala jer se smatra da će onda supružnici voditi dvostruke živote.

Autor: