AKTUELNO

Najavljeno nevreme tokom ranih jutarnjih sati pogodilo je područje Kopaonika i okolnih mesta. Kiša koja se ubrzo pretvorila u jak i krupan grad zasuli su i sam centar ove popularne planine.

- Grad veličine lešnika tukao je sve redom 20 minuta, ljudi su trčali da morali da se sklanjaju u obližnje lokale. Nebo se samo odjednom zarcnelo i počelo je da tuče, niko nije očekivao da će nevreme i jak grad potrajati skoro pola sata, kazao je za RINU Miladin i Čačka koji se u trenutku nevremena nalazio na Kopaoniku.

On je dodao da je grad ovog inteziteta na pojedinim mestima napravio materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama ali i na objektima.

Iz RHMZ-a upozoravaju da će u naredna dva dana ovakve vremenke neprilike biti intezivne i da će biti pljuskova sa grmljavinom i gradom širom Srbije.

Nevreme i u Sremskoj Mitrovici

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, grad je pogodio i Sremsku Mitrovicu.

"Sremska Mitrovica, trenutno led i obilne padavine", stoji u opisu videa.

Podsetimo, RHMZ je jutros upozorio na vremenske nepogode u vidu pljuskova praćenih grmljavinom i gradom.

"Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više", navodi se u upozorenju RHMZ.

Autor: