AKTUELNO

Usled obilnih padavina koje su juče pogodile teritoriju Lučana, izlili su se bujični potoci u selima.

Prilazni put do porodice Milosavljević koja živi uz obalu Zapadne Morave skoro potpuno je uništen, a voda im je ušla i u štale.

- Morali smo u rukama da nosimo životinje kako bi ih spasili i stavili na sigurno. Ogromna je kiša pala i uz grad pričinila veliku štetu na poljoprivrednom zemljištu, plastenicima. Ono što je nama najveći problem jeste prilazni put koji je u katastrofalnom stanju i ne može da se koristi, kaže za RINU domaćica Mira Milosavljević.

Foto: RINA

Ova porodica nadaleko je poznata kao vredna i domaćinska, a pod krovom njihove kuće zajedno živi preko 10 članova i tri generacije. Bave sečom šume i poljoprivredom, stoga im uništen prilazn put i te kako otežava normalno funkcionisanje. U prethodnim poplavama voda im je odnela veliki broj konja, a sada kada su krdo obnovili plaše se svake veće kiše.

- Konji i koze su nam na moravskom ostrvu i uz splav moramo sve da ih evakuišemo na sigurno. Sestićemo u štalu koja je ostala suva dok padavine ne presatnu, dodaje Mira.

Foto: RINA

Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je gradsko, ali i seosko područje grada Čačka. U naselju Loznica izlila se Loznička reka i poplavila putnu infrastrukturu, usled kiše i grada materijalnu štetu pretrpela su i moravska sela Vapa, Viljuša i Zablaće.

Autor: