AKTUELNO

U Srbiji će danas u većem delu dana biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će u krajevima južno od Save i Dunava lokalno biti obilniji.

Vetar će biti slab, severni i severozapadni. Na severu Vojvodine očekuje se pretežno sunčano uz pojačan severoistočni vetar.

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U pojedinim delovima grada pljusak i grmljavina. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura oko 16 stepeni, a najviša oko 24 stepena.

RHMZ upozorio je da se danas lokalno intenzivni pljuskovi sa grmljavinom (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme, a u zoni najintenzivnijih pljuskova i više) i lokalnom pojavom grada očekuju uglavnom južno od Save i Dunava, a sutra (04.06.) samo u brdsko-planinskom području istočne, južne i jugozapadne Srbije.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će se zadržati promenljivo i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.

Od nedelje do srede, u košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata povremeno jak jugoistočni vetar.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 23 do 27 stepeni, samo će u nedelju 4. juna u Negotinskoj Krajini biti malo svežije.

#Vremenska prognoza

#pljusak