AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas izgradnju velikog sportskog kompleksa na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je rekao da će se nedaleko odatle graditi veliki sportski kompleks namenjen za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce.

Šapić je dodao da je u toku izrada idejnog projekta.

- U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Nadam se da ćemo za tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju - istakao je gradonačelnik.

Šapić je rekao da, prema evropskim standardima, grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika.

Kako kaže, njegova je obaveza, kao gradonačelnika, da povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.