AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u sedištu Policijske uprave u Kruševcu izložbu "Policija kroz vreme" koja je postavljena povodom šest decenija rada kruševačke policije u toj zgradi, saopštio je MUP.

Kako se navodi, Gašić je rekao da je obaveza današnjih policajaca da očuvaju čast, dostojanstvo, ponos i ugled, koje su im u nasledstvo ostavile ranije generacije kolega.

Prema njegovim rečima, u svakom društvu policija igra najznačajniju ulogu, jer je pitanje bezbednosti ključno za kvalitetan život i napredak jedne zajednice.

"Na svima nama, Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim pripadnicima je da pokažemo da smo sposobni da stepen bezbednosti građana podignemo na najviši nivo. Da roditelji bezbrižno ispraćaju decu u školu, a da deca znaju da im je policajac prijatelj i da su tu zbog njih", naveo je Gašić.

Ministar je istakao da izložba u Policijskoj upravi u Kruševcu građanima pruža mogućnost da se kroz fotografije i ranije korišćenu opremu policijskih službenika, upoznaju sa razvojem i funkcionisanjem policije tokom vremena.

Načelnik Policijske uprave u Kruševcu Ivan Milenković rekao je da je izložba otvorena u znak sećanja na nekadašnje kolege i istakao da će policija nastaviti vredno i predano da radi kako bi očuvala bezbednost i sigurnost svih građana.