AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 186 osoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine, da koriste sigurnosni pojas, a na roditelje i da decu prevoze na zakonom propisan način, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se juče oko 16 časova dogodila na putu Goč –Vrnjačka Banja poginule su tri osobe, dok je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Nezgoda se dogodila kada je vozač „škode rapid“ usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, sleteo s puta i udario u drvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 186 osoba, a povređeno više od 6.300 učesnika u saobraćaju, dok je neprilagođena brzina uzrok više od polovine najtežih saobraćajnih nezgoda.

Takođe, napominjemo da 41 odsto poginulih vozača i čak 53 odsto poginulih putnika u automobilima nisu koristili sigurnosni pojas.

S obzirom na to da sutra za najveći deo učenika počinje raspust, kao i da se bliži početak letnje turističke sezone kada će na svim važnijim putnim pravcima biti pojačan intenzitet saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima da poštuju sve saobraćajne propise.

#MUP

#saobraćajne nesreće