AKTUELNO

Tokom noći, četvorogodišnja devojčica vraćena je majci, nakon što ju je oteo otac, državljanin Saudijske Arabije.

Otac je oteo dete i odveo u BiH, a majka je slučaj prijavila nadležnima 6. juna.

Ambasador Saudijske Arabije u BiH, koji pokriva i Srbiju, kontaktirao je juče Ministarstvo spoljnih poslova Srbije sa informacijom da je kod njega državljanin Saudijske Arabije sa četvorogodišnjom srpskom devojčicom. On je hteo da izvadi putni list i odvede je.

Ambasadoru je slučaj bio sumnjiv, pozvao je MSP i shvatili su da je dete oteto. O celom slučaju, po prijavi majke, bio je obavešten i Interpol.

Šef Srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su teži slučajevi porodičnih odnosa, fenomen koji se često dešava i gde su deca žrtve.

"Imali smo juče jednu veoma korektnu informaciju iz Saudijske Arabije ambasada u Sarajevu koja je nadležna i za Srbiju. Otac je oteo dete, koji je majka prijavila 6 juna“, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, majka je imala rešenje da otac mora 4.5 puta da viđa dete.

Kako je rekao, nestalo je dete u tržnom centru, otac se više nije javljao i pojavio se juče u Ambasadi u Sarajevu.

Pojasnio je da je ambasador Saudijske Arabije tražio da će dete da preda isključivo majci i Ministarstvo je organizovalo da se majka odvede do Sarajeva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Reč je o jednom paru koji se upoznao u Kini, majka se porodila ovde kod nas, a kada je otišla s detetom u Aaudsijku Arabiju, nastali su problemi, ona je dete odvela iz Saudsijke Arabije“, kaže Dačić.

Devojčica koja je predata majci bila je srećna što je opet sa majkom.

Dačić se zahvalio ambasadoru Saudijske Arabije koji je postupio i ljudski i profesionalno i pozvao sve da se jave kad nastane problem i da ne čekaju.

"Mi nismo velika država, ali imamo organizovan krizni štab koji ovakve stvari mora da rešava istog momenta“, kaže šef srpske diplomatije.

Autor: