AKTUELNO

Dobra policijska saradnja, naglašava srpski ministar, podrazumeva brojne mogućnosti za razmenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala, ali i da ona potvrđuje prijateljstvo dva naroda.

Srpka policija sa slovačkom već ima dobru saradnju, a 2018. biće godina u kojoj će se još jačim intezitetom nastaviti dobra policijska saradnja, koja će doprineti većoj bezbednosti građana dve države, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je potpisivao Memorandum o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje sa ambasadorkom Slovačke Dagmar Repčekovom i ocenio da će to omogućiti nastavak dobre operativne saradnje srpske i slovačke policije u borbi protiv korupcije i kriminala.

Foto: Tanjug

Stefanović je podsetio da su od početka migrantske krize slovački policajci pomagali srpskim kolegama u obezbeđenju i zaštiti naše državne granice i dodao da je Slovačka izrazila želju da nastavi da pomaže Srbiji na tom polju.

Dobra policijska saradnja, naglašava ministar, podrazumeva brojne mogućnosti za razmenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala, ali i da ona potvrđuje prijateljstvo dva naroda.

Foto: Tanjug

Ambasadorka je zahvalila Stefanoviću na dobroj saradnji graničnih policija i ocenila da ima potencijala za njeno dalje produbljivanje, a kako je rekla, do sada je šest grupa slovačkih policajaca bilo u Srbiji, gde su zajedno sa srpskim kolegama brinuli o zaštiti srpske državne granice, a podvlači da će se ta saradnja nastaviti, te da će i sedma grupa doći već 15. januara.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#ambasador

'