AKTUELNO

Članovi Udruženja raseljenih Srba iz Djakovice saopštili su da zbog najavljenih protesta Albanaca odustaju od odlaska u taj grad, kako bi u crkvu Uspenja presvete Bogorodice uneli badnjak.

- Da bi izbegli neprijatnu situaciju za veliki praznik, praznik mira, odustajemo od tradicionalnog dolaska na Badnji dan. Nismo uplašeni. Nastavljamo borbu za povraćaj dostojanstva, ljudskih i verskih prava. Ali, N.N. lica tužićemo sudu - navodi se u saopštenju.

Članovi Udruženja Djakovčana dodaju da su spremni da se odazovu svakom sudu za odbranu ličnosti, ponosa i vere i traže pod hitno prijem kod međunarodnih institucija u Prištni, kao i kod privremenih institucija.

Prethodno je grupa Albanaca u Djakovici najavila da će organizovati mirne proteste protiv dolaska pravoslavnih vernika i raseljenih Srba na Božić, prenosi portal Kalixo.

Jedan od organizatora protesta Ideal Zaveli rekao je da će skup početi u osam sati u subotu i da će u njemu učestvovati veliki broj nevladinih organizacija te da su o protestu obavestili policiju.

#Albanci

'