AKTUELNO

Još samo dan je ostao za prijavu dece za pomoć od 10.000 dinara, a odmah posle toga kreće isplata novca, tačnije 25. septembra. Za samo pet dana, svi prijavljeni roditelji dobiće novac za svako dete do 16. godine.

Isplata nije povezana sa momentom prijave i najverovatnije će zavisiti od banke u kojoj imate račun. To bi praktično značilo da bi isplata 25. septembra mogla ići ka računima u dve banke, drugi dan ka račununima u tri banke i tako redom.

Svi koji nisu sigurni da li je njihova prijava ispravno podneta mogu to da provere u preostala dva dana na sajtu Uprave za trezor na adresi https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju "Provera statusa prijave".

Nakon što ste kliknuli na opciju "Provera statusa prijave" otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je JMBG, a posle toga i broj lične karte koji ste koristili prilikom registracije. Tada i dobijate odgovor o uspešnoj ili neuspešnoj prijavi.

KAKO SE PRIJAVLJUJETE ZA 10.000?

Kada uđete na veb stranicu Uprave za trezor potrebno je da kliknete na polje "Podnošenje prijave". Na sledećoj unosite neophodne podatke: Broj Vaše lične karte Vaš matični broj Naziv banke u kojoj želite da vam bude isplaćen novac

Ako se pojavi neki problem, on se takođe prijavljuje Upravi za trezor.

Oni koji nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu jednu u kojoj će im biti otvoren namenski račun. Po unošenju svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Autor: