AKTUELNO

Kuvari su ne samo u svetu nego i kod nas jako dobro plaćeni. Oni za mesec dana mogu da zarade i do 3.000 evra. Ustanova Studentski centar "Beograd" već duže vreme kuburi sa nedostatkom kuvara u svojim objektima u Beogradu, pa su zato raspisali konkurs za upis nove generacije na besplatnu devetomesečnu "Obuku za kuvare".

- Konkurs za pohađanje obuke za kuvara počeo je 4. septembra i trajaće do 25. septembra. Obuka traje devet meseci, potpuno je besplatna i obavljaće se u restoranima masovne ishrane, koji su opremljeni najsavremenijom restoranskom opremom i raspolažu kapacitetom od 25.000 obroka dnevno, kao i u eminentnim 'a la akrt' restoranima ihotelima - rekao je Vladimir Cvijović, zamenik direktora Studentskog centra "Beograd".

On je dodao da je uslov za prijavu da kandidati budu stariji od 18 godina, kao i da imaju minimum završenu osnovnu školu.

- Broj polaznika je ograničen na 30, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na popunjavanjem formulara na sajtu Ustanove ili lično u direkciji Ustanove Studentski centar "Beograd". Obuka počinje u oktobru mesecu - kaže Cvijović.

Prema njegovim rečima, ona će se sastojati iz dva dela, praktičnog dela nastave i teorijskog, gde će se polaznici upoznati sa vrstama kuhinja i jela u realnim uslovima.

- Jako je značajno da će polaznici obuke nakon završetka besplatne Škole kuvanja dobiti sertifikat stručne osposobljenosti za kuvara koji je priznat od strane države. Zbog sve većih potreba tržišta za kvalitetnim i obučenim kuvarima, ovo je jedinstvena prilika koja će najboljim polaznicima da obezbedi zaposlenje - istakao je Cvijović.

Autor: