AKTUELNO

Obilne padavine praćene grmljavinom zabeležene su večeras u pojedinim delovima zemlje, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), a slična situacija snimljena je i na putu Beograd—Niš, kod Vrčina.

Naime, kako je podelila Instagram stranica "192_rs", jedan vozač se našao na ovom putu u toku obilnih padavina, prilikom čega je snimio zastrašujuću scenu dok je pokušavao da stigne na svoje odredište.

Poplavljene ulice u Beogradu

Na društvenim mrežama pojavili su se brojni snimci poplavljenih saobraćajnicama. Na videu sa Čukarice se vidi kako se automobili jedva probijaju kroz vodu.

Na Crvenom Krstu vozila gotovo da "plutaju".

Obustavljen saobraćaj za tramvaje

U Bulevaru Kralja Aleksandra saobraćaj za tramvaje je obustavljen zbog velike količine padavina.

Pljusak praćen jakim gradom zabeležen je i u Mladenovcu, gde je saobraćaj zbog količine padavina gotovo, pa nemoguć.

Na auto-putu kod Smedereva saobraćaj je otežan zbog velike količine vode koja se zadržava na putu.

U Pančevu nije ništa bolja situacija.

Jaka kiša pala je i u Čačku.

Podsetimo, prve jesenje dane obeležile su turbulentne vremenske prilike, a baš kao i tokom leta, Srbija je na udaru ekstremnih vremenskih uslova!

Tokom jučerašnjeg dana živa na termometru dobacila do 35. podeoka, da bi tokom popodnevnih i večernjih časova nevreme opustošilo pojedine gradove. Danas nam je stigao hladni talas koji će doneo obilne padavine u skoro svim delovima Srbije, a upitno je koliko će vreme biti nestabilno do kraja meseca, a tek u oktobru!

#Oluja