AKTUELNO

Koridori Srbije saopštili su da su rano jutros završili asfaltiranje 5,5 kilometara deonice između naselja Staničenje i Pirota, na Istočnom kraku Koridora 10, i najavili da će narednih dana ova deonica biti puštena u saobraćaj.

U saopštenju sa ističe da su Koridori ove radove završili jutros u 5.00 sati zahvaljujući produženoj građevinskoj sezoni i radeci u tri smene.

- Noćas je na ovom potezu ostvarena rekordna proizvodnja i ugradnja 2861 tona zavrsnog sloja asfalta u roku od nepunih 24 casa - navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je isporučena rekordna količina asfalta iz asfaltne baze, a da su svemu doprineli efikasna saradnja i maksimalno angazovanje svih ucesnika u ovom poslu, kao i uspesna koordinacija i rukovođenje resursima, materijalima, ljudstvom i mehanizacijom, od strane Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobracaja i infrastrukture.

- Povoljne vremenske prilike dozvolile su ovu vrstu građevinskih poslova, uz postignut najvisi kvalitet radova kao imperativ za Koridore Srbije - navedeno je u saopštenju.

Najavljuje se da će narednih dana, nakon zavrsetka postavljanja horizontalne saobracajne signalizacije, ova deonica Koridora 10 biti pustena u saobracaj. Izvođac radova je grcka kompanija Aktor.

#Koridor 10

#Pirot

'