AKTUELNO

Jače naoblačenje s kišom koje se sutra očekuje u Srbiji brzo će se premeštati u toku dana sa severa ka jugu, a lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, upozoravajući na kišu koja će se lediti na tlu.

Oblačnost koja na području Banata mestimično uslovljava ledenu kišu premeštaće se preko Pomoravlja ka Timočkoj Krajini, gde će se kiša lediti na tlu i večeras i sutra ujutro.

U Timočkoj Krajini sutra će se, zbog niske temperature, kiša lediti na tlu. Posle podne i uveče u većem delu kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina, a u toku noći delimično razvedravanje.

Ujutro će duvati uglavnom slab do umeren vetar, u planinskim predelima povremeno jak, a posle podne i uveče u svim krajevima biće u pojačanju, dok su ponegde mogući i udari olujne jačine.

Foto: Tanjug

Najniža temperatura biće od dva do sedam stepeni, a najviša temperatura od pet na severozapadu do 12 stepeni na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u osetnijem padu. U Timočkoj Krajini hladnije, od minus šest do dva stepena.

U Beogradu će ujutro doći do jačeg naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima, a posle podne je, uz pad temperature, moguć i kratkotrajan sneg, a do uveče prestanak padavina. Temperatura će suta ujutro biti oko šest stepeni, tokom dana u padu, a uveče oko nule.

U Srbiji se u četvrtak očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak vetar, koji će posle podne biti u slabljenju.

U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom, dok će se na istoku i jugoistoku zadržati suvo vreme.

Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, povremeno jak vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od osam do 12 stepeni.

Početkom naredne sedmice oblačno i hladnije, u nižim predelima sa mešovitim padavinama - kišom i snegom, a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike relativno nepovoljno će uticati na hronično obolele osobe. Posebna opreznost se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa oboljenjima respiratornog sistema. Reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

#Prognoza

'