AKTUELNO

Željko Kundović, glumac koji tumači lik jugoslovenskog mafijaša Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, u filmu koji će se snimati rekao je da je taj lik oživeo u jednom serijalu koji je postigao veliki uspeh.

Kundović je rekao da su trenutno pripreme za film koji će se snimati o Ljubi Zemuncu.

- Pripreme su baš potrajale iz razloga što je radnja filma sedamdesetih i osamdesetih, ima dosta stvari koje nisu poznate javnosti do sada - naveo je Kundović u Novom vikend jutru TV Pink.

Kako je rekao, na snimanju će nositi originalnu jaknu Ljube Zemunca, poznatu, žutu jaknu.

Upitan da li je bilo teško ući u tu ulogu rekao je da jeste, ali da je uz pomoć prijatelja to učinio.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prema nekim kritikama, to je ispalo mnogo dobro. Imam pozitivne kritike, što daje vetar u leđa, jer je ovo što radimo još ozbiljnije i mora biti na kub bolje - naveo je Kundović.

Govoreći o tome da li je Ljuba ležao u zatvoru zbog krivičnog dela silovanje Kundović je rekao da je sedamdesetih svaki četvrti zatvorenik ležao zbog toga, ali da je ovaj slučaj specifičan:

- On je vrbovan da radi za određene službe, da ne pominjemo, ali je odbio. Međutim, policajac koji ga je ovde pratio, koji mu je bio senka, saznao je da je Ljuba imao odnos sa njegovom ženom, odnosno ljubavnu aferu. Onda su oni saznali šta se sprema, pa su pobegli u Italiju, ali je nakon toga deportovan je - naveo je Kundović.

Foto: Privatna arhiva

Kako je rekao, drugi put kada je bio optužen, optužnica je pala u vodu i oslobođen je.

- Poslednjih 40 godina vrte se iste priče, a ja sam glumac koji radi po scenariju i moram da kontaktiram sa ljudima koji su živi i koji pokazuju drugu stranu medalje - naveo je Kundović.

Kako je rekao, kroz ceo film se provlači nit gde mlada osoba treba da shvati kako se završava kada se živi takvim životom.

Foto: Društvene mreže

- U filmu ima dosta stvari o boksu, o detinjstvu, šta se dogodi kada se detetu razvedu otac i majka. Ljuba je preležao meningitis, od kojeg pet odsto ljudi ostaje živo i on se oporavio i bio je vezan za majku, jedino je ona mogla da mu udari šamar - otkrio je Kundović i dodao da će film imati dva dela.

Nestorović se nadovezao rekavši da su svi oni imali jake majke.

Antonela Jelić, novinar, nadovezala se rekavši da je to zanimljiva priča i da je dve godine Ljuba Zemunac ležao zbog toga u Sremskoj Mitrovici.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelić je upitala zašto ga zovu Zemunac kada je živeo na Zvezdari, na šta je Kundović rekao da je do šeste godine živeo u Zemunu, te da se na Zvezdaru preselio kada ih je otac napustio.

- Kada su ga pitali odakle je u policiji govorio je da je iz Zemuna, da je Zemunac - kazao je glumac.

Jelić je otkrila i novosti sa suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka, o čemu više možete saznati u videu u nastavku teksta.

Snežana Stojanović, novinar, rekla je da su mafijaška ubistva bila i zbog žena, ali i zbog novca.

Foto: TV Pink Printscreen

Zanimljivosti o Zemunskom klanu saznajte u videu u nastavku teksta.

Dejan Nestorović, tv lice, aktivista i borac za ljudska prava, rekao je da je i Troja pala zbog žena.

Nestorović je izrazio nadu da će se na kraju filma o Ljubi Zemuncu naći jasna poruka da niko ne treba da se bavi kriminalom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kroz film treba pokazati dobru i lošu stranu - rekao je Nestorović i dodao ne treba brendirati kriminalce.

Nestorović je rekao da kriminalci ostanu u zatvoru, odakle vode biznis i uposle ljude, koji za njih stvaraju novac.