AKTUELNO

U toku su tri velika konkursa fondacije Prosperitati – za kupovinu kuća, nabavku poljoprivrednih mašina i nabavku opreme za preduzetnike.

Kako se navodi na sajtu ove fondacije, konkurs za razvoj poljoprivrede otvoren je do 5. februara ove godine. Mogu se prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači koji imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine i srpsko i mađarsko državljanstvo. Investicija se mora realizovati u Vojvodini.

KONKURS DO 15. JANUARA

Do 15. januara traje konkurs za kupovinu kuća u Vojvodini. Na ovom pozivu iznos je veći nego ranije – podsticaj je iznosio najviše 10.000 evra, a sada je 15.000 evra. Kao i do sada, nije obavezno davanje sopstvenih sredstava, odnosno ako vrednost izabrane kuće ne prelazi 15.000 evra, podnosilac prijave može da otkupi nekretninu u potpunosti iz subvencije. Ako kupoprodajna cena premašuje predviđeni iznos, tada podnosilac zahteva mora da razliku do cene te kuće obezbedi iz sopstvenih sredstava.

Moguće je da se konkuriše i za nabavku opreme za samostalne preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Fondacija Prosperitati je mađarska regionalna fondacija za zajednički razvoj u Vojvodini. Jedan od glavnih njenih ciljeva je oživljavanje strategije ekonomskog i regionalnog razvoja mađarskih zajednica u Vojvodini.

Autor: