AKTUELNO

Podeljeno je svih 100.000 vaučera za subvencionisani zimski odmor u Srbiji u vrednosti od 10.000 dinara, izjavio je danas za Tanjug vršilac dužnosti generalnog direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije, koje rade 24 sata, a nastavljeno je danas po otvaranju više od 1.500 ekspozitura širom zemlje.

U sistemu dodele vaučera učestvovalo je oko 4.400 ugostitelja širom Srbije, a najveće interesovanje bilo je za banjske centre, pre svega za Sokobanju i Vrnjačku banju, a potom za Zlatibor kao planinski centar.

Pravo na korišćenje vaučera imaju zaposlena lica sa primanjima ispod 80.000 dinara, nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, penzioneri, lica koja su starija od 65 godina, a nisu ostvarila pravo na penziju, studenti, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava i korisnici dodataka za negu drugog lica.

Subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, niti u mestu studiranja.

Pošta Srbije će vaučere dostaviti na adresu kao vrednosno pismo.