AKTUELNO

U Abu Dabiju se održava najveći Bliskoistočni sajam bespilotnih letelica Umex, na kojem kao jedina privatna kompanija iz Srbije učestvuje i Pinkov istraživački razvojni centar. Uspešna saradnja sa saradnicima iz UAE se nastavlja, i doneta je finalna odluka da PR-DC u Srbiji gradi prvu fabriku dronova.

Najveći sajam dronova, bespilotnih letelica i robotike na Bliskom istoku Umex okuplja više od 30 hiljada posetilaca i više od 100 lidera svetske vojne industrije. Među njima je PR-DC koji se u Abu Dabi vraća na velika vrata.

Upravo je izlaganjima u UAE - PR-DC iskoračio na svetsko tržište, a ovoga puta arapskoj i svetskoj publici predstavili su Kamikazu odonat, a iz Abu Dabija, Željko Mitrović najavljuje gradnju prve srpske fabrike dronova.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

- Na Umex-u ponovo mnogo lepih vesti i mnogo dobrih odluka. Ali moram da kažem ovo je prvi sajam na kome imamo domaćina. Mi smo pre šest meseci potpisali ugovor o ekskluzivnom zastupanju PR-DC-a, pre svega ovde u Emiratima, to je kompanija Trust i dobar deo posla oni rade. Oni servisiraju veliki broj klijenata tako da je to jedna od velikih razlika i velikih novina u našem poslovanju. Ali ono što je bitno da kapacitete koje stalno spominjem kao problematične, zato što su zahtevi mnogo veći nego što u ovom trenutku možemo da odgovorimo na njih, jer mi smo pre svega razvojno-istraživački centar sa proizvodnim kapacitetima koji su ograničeni, a to se meri sa hiljadu komada različitih bespilotnih letelica godišnje, kada je produkcija u pitanju. Danas smo doneli finalnu odluku sa našim partnerima da ćemo graditi u Srbiji prvu srpsku fabriku dronova koja će godišnje proizvoditi desetine hiljada bespilotnih letelica. A kada kažem to mislim na sve kategorije bespilotnih letelica, i Kamikaze male i Kamikaze velike i Bombarder i Target koji je ovde koliko sam shvatio najtraženiji proizvod PR-DC-a u celoj lepezi naših proizvoda. Target će biti prijatno iznenađenje jer nismo očekivali da će toliku pažnju da osvoji. Na stolu je već nekoliko ugovora za Targete - poručio je iz Abu Dabija Željko Mitrović, direktor i vlasnik Pink Media Group.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

Osim Targeta, ono što PR-DC na Sajmu premijerno prikazuje je i Odonat letelica.

- Veliko je zadovoljstvo biti opet na Umex-u, ovo nam je šesti put da predstavljamo proizvode. Za mene je najznačajnija Kamikaza 60 milimetara - naziva Odonat. Mislim da je to privuklo ogromnu pažnju. Taj proizvod je izuzetno značajan, pokrivamo jednu lepezu od Ika Bombardera koji nosi 12 mina od 60 milimetara pa sve do tih malih, najmanjih Kamikaza sa jednom minom od 60 milimetara. Sa ta četiri proizvoda ovde smo jako dobro predstavljeni od strane naših partnera. Mislim da će biti jako uspešno, da će biti potpisani ozbiljni ugovori i da će biti mnogo posla, a na nama je odgovornost da zaposlimo dovoljan broj ljudi da to zaista i proizvedemo- rekao je Miloš Petrašinović iz PR-DC-ja.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

- Lakše je sada kada imamo partnerski odnos sa zastupnicima i ovde i na celom Bliskom Istoku jer više vremena provedemo u avionima nego na kopnu. Sada čim završimo ovde, bićemo dva ili tri dana u Beogradu i odmah se pakujemo i idemo u Saudijsku Arabiju u Rijad, na nama veoma značajan sajam, tržište za koje ja duboko verujem da u budućnosti može biti najznačajnije - rekao je Mitrović.

Povodom ove fantastične vesti Željko Mitrović se oglasio na svom Instagram nalogu i istakao da su u Abu Dabiju dogovorene velike stvari.

Ovde u Abu Dabiju, dogovorismo velike stvari, važne za budućnost PR-DCija!

Autor: Pink.rs