AKTUELNO

U Beogradu je juče ponovo goreo Kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu, a nakon četvoročasovne borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

Veći deo sprata uništen je u velikom požaru. U njegovom gašenju učestvovali su i vatrogasci i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, kojima je ovo bilo prva intervencija u gradu.

Iako više nema jučerašnjeg gustog dima, u vazduhu se još uvek oseća neprijatan miris koji štipa za oči i za pluća.

Šteta je mogla da bude još veća da nije bilo nadljudskih napora vatrogasaca-spasilaca, što sa zemlje, što iz vazduha, iz tri helikoptera. Borba sa vatrenom stihijom trajala je puna četiri sata.

U Kineskom tržnom centru i dalje su vatrogasci-spasioci koji obilaze napuštene, izgorele objekte na spratu. Takođe, tu je i policija koja obezbeđuje ceo potez tržnog centra. Oko tržnog centra nije dozvoljen pristup civilima.

Vlasnici i radnici objekata i dalje su okupljeni, ali ne žele da pričaju. Samo su rekli da i dalje u šoku i da ne mogu da veruju da se posle skoro tri godine dogodila nova tragedija i novi veliki požar u Kineskom tržnom centru.

Juče su pokušavali da spasu šta se spasti može iz samih lokala, ali ono što je svakako evidentno, da je potpuno uništen gornji sprat Kineskog tržnog centra.

Svima koji žive u bližini ovog objekta i koji provode dosta vremena na otvorenom savetuje se nošenje maski kako ne bi udisali neprijatan miris.

Podsetimo, u intervenciji učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.