AKTUELNO

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da se intenzivno priprema državna administraciju za uvećanja budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine.

"Intenzivno radimo kako bi državnu administraciju na najbolji mogući način pripremili za povećan obim posla koji će biti posledica uvećanja budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu programa Srbija 2027", rekao je Momirović nakon današnje sednice Nacionalnog koordinacionog tela za trgovinu (NKTOT) u Vladi Srbije, saopštilo je ministarstvo o ovoj pomoći države.

Kaže da se kroz NKTOT zajedno sa Agencijom za lekove i medicinska sredstva Srbije i predstavnicima privatnog sektora, kroz prisustvo Američke privredne komore i Saveta stranih investitora, intenzivno radi kako bi se državna administracija na najbolji mogući način pripremila za povećan obim posla koji će biti posledica uvećanja budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine.

Ministar Momirović je dodao da je privatni sektor kroz Američku privrednu komoru u Srbiji, Savet stranih investitora i Privrednu komoru Srbije locirao, pre svega, administrativne poteškoće sa kojima se suočava Agencije za lekove i medicinska sredstva.

"Današnji sastanak predstavljao je nastavak razgovora na temu unapređenja administrativnih postupaka Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) u oblasti registracije lekova, obnove registracije i varijacija registracije. Mi smo tu da kroz Nacionalno koordinaciono telo za trgovinu budemo podrška privredi i olakšamo poslovanje u Srbiji, a u prethodnih godinu dana, vidimo značajne pomake u pravcu efikasnijeg i bržeg rada državne administracije kako bi građanima bili dostupni inovativni lekovi i terapije", naveo je Momirović.

Autor: