AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković organizovali su danas, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, prijem pripadnika MO i VS kojima su uručena rešenja o solidarnoj pomoći za rođenje deteta uvedenoj od ove godine na inicijativu vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, saopšteno je iz tog resora.

Rešenje o solidarnoj pomoći za rođenje deteta jedna je u nizu mera za poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u sistemu odbrane i dodeljuje se prvi put. Solidarnu pomoć danas je dobilo 38 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Pomoć podrazumeva novčani iznos prosečne plate u Srbiji, za taj mesec.

Ministar Vulin čestitao je prisutnima na tome što su učinili ono najlepše i najdragocenije što svako od nas može da učini, što su preuzeli najvažniju, najtežu, najodgovorniju i najlepšu ulogu u životu - što su postali roditelji.

- Vaša Vojska vam je zahvalna što rađate decu, zahvalna vam je što Srbiji vraćate nadu, ponosna je na vas baš takve kakvi jeste i sigurna da će oni što dolaze iza vas biti samo još bolji. Solidarna pomoć za rođenje deteta inicijativa je vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića a Ministarstvo odbrane je sprovelo - rekao je Vulin.

Ona je, kazao je, potreba da se još jednom, i na još jedan način, poboljša položaj svih pripadnika Vojske Srbije, da se pokaže kako smo u stanju da u sopstvenim sredstvima uvek pronađemo mogućnosti da pomognemo tamo gde je pomoć zaista potrebna.

A kada se rodi novi život, onda pomoć i jeste potrebna, rekao je ministar Vulin.

On je poručio da je Vojska čuvar tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

Foto: Tanjug

- Ovo je naš način da pokažemo koliko nam je stalo do naših porodica, do novog života i novih života bez kojih Srbije nema i zbog kojih Srbija mora da postoji. Sve što uradimo, učinimo i pomislimo činimo zbog njih, zbog njihove budućnosti, da svakako bude bolja i sigurnija nego što je bila naša prošlost ili naša sadašnjost. Zahvaljujem vam još jednom na rađanju, ali vam zahvaljujem i na svakodnevnom radu, samopregoru i žrtvovanju, na tome što kao pripadnici Vojske Srbije uvek mislite o budućnosti svoje, ali i sve dece - kazao je Vulin.

On je poručio da su sva deca naša i dodao:

-Zato smo tu".

Sigurna i jaka Vojska Srbije, jaka i zadovoljna Vojska Srbije garant je budućnosti svakog našeg deteta.

- Kada se vratite kućama poljubite najmlađe, poželite im ono što im želite svakog dana - i dobro i zdravlje i radost. Poljubite ih u ime svakog od nas i neka znaju da su dobrodošli u dobroj zemlji zbog koje vredi živeti, učiti, raditi, zbog koje se vredi roditi, zemlji koja se raduje njihovom plaču, i samo njihovom plaču, poručio je ministar odbrane - rekao je.

Pročitajte još: Parking za trudnice: Mesta za trudnice u šest parking objekata u Beogradu

#Aleksandar Vulin

#Generalštab

#Vojska

#deca

'