AKTUELNO

Kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije tokom praznika su preduzimali mere pojačane kontrole saobraćaja, a za svega pet dana otkriveno je više od 19.000 prekršaja.

Najveći broj vozača sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, ukupno 10.921, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.066 vozača, od kojih je 212 zadržano u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, 208 vozača sankcionisano je zbog neopropisnog preticanja, a 2.219 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, kaže da ova brojka prekršaja govori da i pored toga što imamo socijalni marketing o potrebi da se propisno i bezbedno učestvuje u saobraćaju, još ima pojedinaca koji ne shvataju ozbiljnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sproveli smo ovu akciju da bismo omogućili da se praznik sprovede što bezbednije. Ovo jeste doprinelo da bude manji broj nesreća - kazao je Belencan i dodao da je više od polovine prekršaja prekoračenje brzine.

Kako je rekao, apeluje na sve vozače da brzinu vožnje prilagode uslovima puta.

- Za četiri dana je otkriveno 16.000 prekršaja, 8.000 je brzina, a prisutan je i alkohol - naveo je Belencan i dodao da je pojačana kontrola dala doprinos.