AKTUELNO

Air Srbija je danas saopštila da je obavestila Marathon Airlines da sa tom kompanijom raskida saradnju kao i da "saoseća sa svojim putnicima sa leta JU324 i razume neprijatnost sa kojom su se suočili tom prilikom"!

Dva dana posle incidenta na letu JU324 od Beograda (BEG) do Dizeldorfa (DUS) kada je avion kompanije Marathon Airlines koji je obavljao let za srpsku nacionalnu kompaniju uspeo bezbedno da sleti uprkos oštećenjima koje je letilica pretrpela tokom poletanja, oglasila se i Air Serbia (JU)

"Air Serbia je odmah stupila u kontakt sa nadležnim državnim organima – Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Centrom za istraživanje nesreća u saobraćaju. Srpska nacionalna avio-kompanija u potpunosti sarađuje sa pomenutim organima u istrazi koja se sprovodi. Vazduhoplovne vlasti Grčke takođe će sprovesti svoju istragu", navodi se u saopštenju

"Air Serbia želi još jednom da se izvini svim putnicima sa leta JU324 od 18. februara 2024. godine zbog pretrpljene neprijatnosti. Uprkos tome što je taj let obavljala partnerska avio-kompanija Marathon Airlines, što je avion tom prilikom bezbedno prizemljen i što nije bilo povređenih putnika niti članova posade, kao odgovorna kompanija, Air Serbia želi da napomene da je u potpunosti svesna osećanja kroz koja su prošli putnici na tom letu i da duboko žali zbog neugodnosti sa kojom su se suočili."

standardne odštete a u vezi sa odlaganjem putovanjau potpunosti refundira novac
Air Serbia je danas obavestila Marathon Airlines da sa tom kompanijom raskida saradnju "bez obzira na rezultate pomenute istrage".

Srpska nacionalna avio-kompanija takođe "želi da istakne da se do sada nije oglašavala niti će se oglašavati u vezi sa detaljima o letu JU324 od 18. februara, sve dok je istraga u toku".

Air Serbia "saoseća sa svojim putnicima sa leta JU324 od 18. februara i da razume neprijatnost sa kojom su se suočili tom prilikom", navodi avio-kompanija