AKTUELNO

Nije tajna da se na sastancima skupštine stanara neretko dešavaju situacije za nevericu, ali jedna inicijativa koja je javno objavljena na društvenim mrežama izazvala je bes Beograđana, ali i svih drugih koji su je pročitali. Ista inicijativa postavljena je na glasanje, ali nije poznato šta su stanari odlučili.

Kako se može pročitati u obaveštenju koje je završilo na platformi X, pred stanarima Gandijeve 44 u Beogradu se pojavila inicijativa da se ukloni rampa za osobe sa invaliditetom ispred visokog prizemlja, predložena od strane nekolicine prisutnih na sednici stambene zajednice.

- Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled! - napisao je besni korisnik mreže X koji je objavio sporno obaveštenje.

Prema onome što dalje piše, stanari se pozivaju da učestvuju u anketi povodom ove odluke do 4. marta, a pored toga upitani su i za mišljenje o vraćanju boje lifta u pređašnju.

Kako je navedeno u obrazloženju, rampa za osobe sa invaliditetom se ne koristi, a po mišljenju predlagača, ona narušava izgled zgrade.

Ova inicijativa izazvala je bes na pomenutoj mreži, a korisnici nisu štedeli predlagače u svojim reakcijama.

Jedan od njih primetio je i da tu istu rampu koriste i roditelji sa kolicima, biciklisti i mnogi drugi, te da je zbog toga besmisleno reći da se ne koristi čak i ako u zgradi nema osoba sa invaliditetom.

Drugi su pak razmišljali zašto bi tako nešto palo na pamet bilo kome.

- Kad sklone rampu automatski dobijaju još jedno ili dva parking mesta, iako to baš tako ne izgleda - napisao je jedan od njih.

- Nije čak ni to u pitanju, nema nikakve koristi ako se ukloni. Izgleda da su samo zli ili glupi - nadovezao se autor objave.