AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji vrtića "Lane" na Zvezdari i poručio da je cilj da se do kraja godine svede na minumum broj mesta koja nedostaju u vrtićima.

Mali je precizirao da sada nedostaje 3.000 mesta.

Istakao je da 177-oro dece iz vrtića "Lane" trenutno boravi u drugim vrtićima, kao i da je za njih obezbeđen autobuski prevoz, ali da će kada se vrate taj vrtić biti jedan od najlepših i najmodernijih u gradu.

Podsetio je da je prošle godine izdvojeno 175 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića u gradu, a da je ove godine budžet dvostruko veći i iznosi više od 300 miliona dinara.

- Želimo da naša deca koja su boravila u starim i zapuštenim vrtićima imaju novu atmosferu, moderne i sigurnije prostorije - rekao je Mali.

On je najavio novi vrtić u Altini u aprilu ove godine i u Busijama kod Zemuna u septembru.

Objasnio je da se zajedno sa Ministarstvom prosvete radi na adaptaciji škola i istakao da je to sjajan projekat i da su ove godine adaptirane dve škole, kao i da je ostalo još šest.

Dodao je da će slobodne prostorije u školama biti adaptirane u vrtiće i da će na taj način biti obezbeđeno još 1.200 novih mesta za mališane.

Direktorka PU "Zvezdara" Snežana Perović rekla je da se deca i roditelji dugo čekali na adaptaciju ovakvog objekta, kao i da će to sada biti bezbedna sredina za učenje i igranje.

#Siniša Mali

#Vrtić

#Zvezdara

'