AKTUELNO

Današnji dan u Srbiji bio je pravi prolećni. Maksimalna temperatura dostigla je 20 stepeni. Pred nama je vedra i mirna noć!

Sve više jača ciklon sa centrom iznad Đenovskog zaliva.

Vazdušni pritisak je u padu i to će biti uvod u pogoršanje vremena.

I ponedeljak će Srbiji doneti toplo vreme, uz temperature od 15 do 20 stepeni.

Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, koji će u košavskom području biti jak, na jugu Banata sa olujnim udarima do 80 km/h.

Pre podne očekuje se sunčano, a posle podne sledi povećanje oblačnosti.

U toku večeri južne predele Srbije zahvatiće jače naoblačenje sa kišom, dok se na planinama iznad 1500 metara očekuje sneg.

U utorak će se oblačnost sa kišom širiti prema ostalim predelima Srbije, samo će u Vojvodini ostati suvo.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Više kiše očekuje se na jugu Srbije, a na planinama se očekuju susnežica i sneg.

Maksimalna temperatura će biti od 8 na jugu do 17 stepeni na severu Srbije, pre svega u Vojvodini, u Beogradu do 15-16 stepena.

Na planinama južne i jugoistočne Srbije iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se da padne 10 do 20 centimetara snega, što bi poboljšalo situaciju sa snežnim pokrivačem. Kopaonik ove večeri meri samo 2 cm prirodnog snega.

Od srede do subote biće umereno do pretežno oblačno i malo hladnije, ponegde sa kišom, dok će na severu biti uglavnom suvo, naročito u Vojvodini. Sneg se očekuje samo na višim planinama.

Maksimalna tempetatura biće od 10 do 15 stepeni.

Drugog dana sledećeg vikenda osetno toplije vreme, uz košavu jakog intenziteta i temperature iznad 15 stepeni.

Potom se do sredine marta ponovo očekuje malo hladnije, ponegde sa kišom, ali bez značajnijeg ziimskog zahlađenja i snega u nižim predelima.