AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

Tokom dana promenljivo oblačno i toplije, u Banatu i pretežno sunčano.

Prolazno naoblačenje koje će posle podne zahvatiti zapadne i južne, tokom večeri i noći premeštaće se i preko ostalih predela zemlje ka severoistoku, uslovljavajući ponegde kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata biti umeren i jak, a temperature će se kretati od minus jedan do 15 stepeni.

VREME U BEOGRADU

I u glavnom gradu tokom dana promenljivo oblačno i toplije. Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, sa maksimalnim temperaturama oko 20 stepeni, a najsvežije u Timočkoj Krajini - oko 14 stepeni.

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče i tokom noći sa zapada stiže prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz prestanak košave.

Zatim se očekuje promenljivo vreme sa čestim prolaznim naoblačenjima sa kišom, na planinama sa snegom, uz sunčane periode između njih, dok će temperatura biti u postepenom padu.

Autor: