AKTUELNO

Prema poslednjim informacijama iz Uprave granične policije, situacija na graničnim prelazima za putnička i teretna vozila razlikuje se značajno.

Naime, putnička vozila trenutno prolaze bez zadržavanja na bilo kom graničnom prelazu, dok teretna vozila mogu čekati i do osam sati. Auto-moto savez Srbije (AMSS) navodi da kamioni na prelazu Batrovci čekaju osam sati, dok je situacija nešto bolja na prelazu Horgoš gde vozači teretnih vozila čekaju sat i po.

Incident kod Šapca

U saobraćajnoj hronici se takođe navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intervenisali kod Šapca, gde su isključili državljanina Bosne i Hercegovine iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje. Naime, vozač je vozio brzinom od 120,5 km/h na putu gde je ograničenje brzine 50 km/h. Ovaj incident još jednom ukazuje na važnost poštovanja saobraćajnih propisa radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Situacija na ostalim graničnim prelazima

Pored pomenutih prelaza, na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja ni za jednu kategoriju vozila, što je važno imati u vidu prilikom planiranja putovanja. Ova informacija može biti od koristi kako putnicima koji se upućuju ka inostranstvu, tako i prevoznicima teretnih vozila koji treba da isplaniraju svoje rute u skladu sa trenutnom situacijom na graničnim prelazima. U zaključku, važno je pratiti aktuelne informacije o saobraćaju i situaciji na graničnim prelazima kako bi se putovanje odvijalo bez nepotrebnih zastoja i problema. Obezbeđivanje sigurnog i efikasnog saobraćaja treba da bude prioritet za sve učesnike u saobraćaju.

Autor: