AKTUELNO

Istražuje se krađa ordenja iz Palate Srbija. Prema prvim procenama, ukupna vrednost 43.000 nestalih odrena iznosi čak pet miliona evra.

Antonela Jelić, novinarka Televizije Pink je ukazala da je to ordenje uradeno 2007. godine. Uhapšeno je osam osumnjičenih, a za dvoje je raspisana poternica.

Foto: TV Pink Printscreen

- Slobodan Homen se juče oglasio, nakon pisanja medija da je umešan u krađu. Negirao je sve i rekao da nije ukrao nikakvo ordenje i da nije u bekstvu. Kada je reč o vrednosti ordenja, nema pravih informacija jer se ne zna šta je tačno odneto - navela je Jelić.

Kako je dodala, što je veći broj ordenja cena je manja, a daljom istragom će biti utvrđeno koliko je tačno oredenja nestalo, kao i koja je njihova vrednost.

- Ordenje najveću vrednost ima u zemlji iz koje potiče, kažu stručnjaci, a drugi stručnjaci navode da najverovatnije nije više u zemlji - dodala je Jelić.

Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP Srbije kaže da je reč o specifičnoj krađi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Niko te objekte nije mogao sa strane da dođe i obije i odnese 43.000 ordena. Nije prvi put da se desi da neko kome je nešto dato na čuvanje, izneveri poverenje. To jeste vredno u kolekcionarskim krugovima - istakao je Radenković.

Kako je dodao, to nikako ne bi mogao da izvrši neko sa strane.

- Zgrada SIV-a je obezeđena. Za iznošenje je moralo da se nađe opravdanje. Morao je da postoji neki papir o prebacivanju na drugo mesto, otpis ili nešto slično - dodao je Radenković.

Autor: