AKTUELNO

Muškarac, zbog koga je avion sinoć prinudno sleteo na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", preminuo je usled srčanog zastoja.

On je preminuo uprkos reanimaciji, a tačan razlog usled čega je došlo do srčanog zastoja pokazaće obdukcija.

Drama na beogradskom aerodromu nastala je u ponedeljak, oko 19.30 časova. Putniku je pozlilo u avionu, zbog čega je letelica hitno prizemljena. Prethodno je još u avionu započeta reanimacija, ali je putnik, na žalost, preminuo uprkos što su napori lekara da ga održe u životu nastavljeni i prilikom sletanja.

Avion leteo na relaciji Istanbul-Dizeldorf

Kako su mediji preneli, a prema podacima servisa za praćenje kretanja aviona "FlajtRadar24", u Beograd je sleteo avion koji je poleteo iz Istanbula na putu do Dizeldorfa.

Avion kompanije "Turkiš Erlajns" iz Istanbula, na letu TK1529, parkiran je bio na B platformi. Na letu je saobraćao avion Airbus A321 (TC-JSK), njegov nastavak leta za Dizeldorf prvobitno je najavljen za 21.05 a zatim u 22.55 časova.

Jedan u nizu slučajeva prinudnog sletanja

Podsetimo, ovo je jedan u nizu prinudnih sletanja aviona na beogradski aerodrom, gde su naši lekari pokušavali da spasu živote putnika. Poslednji takav slučaj koji je zaokupirao pažnju javnosti u Srbiji je slučaj mlade Britanke kojoj je pozlilo na letu iz Turske, a nakon operacije suženja želuca u tamošnjoj klinici. Nakon ovog slučaja, ispostavilo se da su naši lekari se često suočavali i zbrinjavali ovakva pacijente koji su na istu ili sličnu intervenciju išli u Tursku.

Kako saznajemo, u ovom poslednjem slučaju preminulog muškarca, ne radi se o posledicama neke estetske intervencije, a obdukcija će pokazati zbog čega je došlo do srčanog zastoja.

Autor: