AKTUELNO

U Srbiji se danas očekuje hladan, oblačan i suv dan tokom kog će, upozorava Republički hidrometeorološki zavod, duvati jaka košava sa udarima u Banatu od 85 kilometara na sat do 100 km, a oko 60 km na sat u Beogradu.

Nakon hladnog i suvog jutra uz prizemni mraz očekuje se umereno oblačan i suv dan. Jedino će na jugu i jugozapadu Srbije posle podne pasti kiša koja će se uveče i tokom noći proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području, na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine.

Najniža temperatura od minus četiri stepena do šest stepeni a najviša od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu se ujutru očekuje hladno vreme, u pojedinim delovima grada slab prizemni mraz. Tokom dana malo do umereno oblačno, suvo i toplije. Počeće da duva umeren, povremeno jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od nula do šest stepeni, a najviša oko 19 stepeni.

Danas i sutra toplije uz košavu, za vikend letnje temperature

Danas jutro hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Kiša se posle podne očekuje u jugozapadnim i južnim, a uveče i tokom noći i u većini krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava.

Jaka i olujna košava će duvati i sutra, a u četvrtak će vetar biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodni dan. U drugom delu noći između srede i četvrtka prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom u svim krajevima, dok će u četvrtak kratkotrajne padavine biti lokalnog karaktera.

Od petka do kraja meseca pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 °S.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Upaljen meteo alarm

U Banatu i Pomoravlju danas je na snazi žuti meteo alarm zbog jakog vetra. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Autor: