AKTUELNO

Danka Ilić (2) nestala je juče oko 13.45 sati, a od tada je ceo Bor i okolina na nogama. Kako kaže jedan od komšija za Telegraf.rs, nije mu jasno kako je tako malo dete uspelo tako brzo da se odvoji od majke.

Dragan Rajić iz Brestovca kod Bora kaže da se nada da će devojčica biti pronađena žova i zdrava, ali ne razume kako je uspela tako brzo da nestane, a da je niko ne primeti.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

"Poznajem starije, ove mlađe ne. Znam samo majku iz viđenja. Devojčicu ne verujem da sam video, možda nekad u naručju kod majke. Nemamo kontakta bliskog u poslednje vreme. Iskreno ja nisam zalazio u selo. Nisam ništa čuo, samo ovo iz medija. Ne znam šta je moglo da se dogodi, nejasno mi je da se tako malo dete tako brzo udalji od majke. Nadam se da će da je nađu zdravu", naveo je on.

Foto: Printscreen društvene mreže

S obzirom na to da su drugi meštani Banjskog Polja, u kom je Danka nestal, spominjali određene rupe koje predstavljaju opasnost na trerenu, naš sagovornik kaže da one postoje i da su ranije korišćene za zalivanje.

"Te rupe su verovatno iskopane za zalivanje ranije, bilo je aktivnih domaćinstava. Teren je zarastao u šiblje, trnje... Ipak bi ona vrisnula, čula bi je majka", pojašnjava komšija.

Foto: MUP Srbije

Sa druge strane, on navodi da ako je neko naumio da otme dete, to može da učini na bilo koji način.

"Onaj ko je spreman za tako nešto taj je spreman na sve, ako se već neko namerio da otme dete", zaključuje.

Podsetimo, Danka je nestala u Banjskom Polju u trenutku kada je njena majka davala drugom detetu vodu. Za njom od juče popodne tragaju meštani, policija i žandarmerija, vatrogasci i spasioci Gorske službe. Danka je na sebi u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalonice, maslinastu jaknu i vezan repić.