AKTUELNO

Povređeni su prevezeni u Urgentni centar.

Protekle noći dogodio se veći broj saobraćajnih nezgoda, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Od ukupno 111 saobraćajnih nezgoda, 30 je bilo na javnom mestu, a desilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno sedam osoba. Sve povrede su lakšeg tipa. Nesreća u Vinogradskoj ulici u Surčinu u kojoj je prevrnut automobil sa četiri osobe, završila se lakšim povredama ženske osobe stare oko 37 godina i još jedne osobe koja je privatnim automobilom prevezena u Urgentni centar - rekla je Macura.

Ona dodaje da su se u toku prošle noći najviše javljali asmatičari i srčani bolesnici, a bio je i veliki broj alkoholisanih osoba, uglavnom tinejdžera od 15, 16 godina.

U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć je intervenisala 114 puta, od toga 44 na javnom mestu, a dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, sve sa lakšim povredama.

Dežurne ustanove danas su KBC Zemun, KBC Dragiše Mišović, za decu Tiršova, za očne bolesti Pasterova i za sve bolesnike i hitne slučajeve uvek je tu Urgentni centar.

Savet dana:

-Uživajte u sunčanom danu, u krugu porodice, odmarajte. Izdvojite bar pola sata do 45 minuta za šetnju, nadišite se kiseonika. Provetravajte prostorije i kontrolišite krvni pritisak, a srčani bolesnici treba da izbegavaju da rade teške poslove na otvorenom - rekla je Macura.

S.A.

#Automobil

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

'